Τα τοπ 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ζάκυνθο!

Τα τοπ 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ζάκυνθο!

 

Η Ζάκυνθος είναι η γενέτειρα του εθνικού μας ποιητή, του μεγάλου Διονύσιου Σολωμού. Είναι τόπος σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς επίσης διαθέτει και απίστευτη φυσική ομορφιά και εξαιρετικές παραλίες.

 

Χιλιάδες Έλληνες αλλά και ξένοι επισκέπτες προσελκύονται κάθε χρόνο από την ομορφιά της Ζακύνθου και συρρέουν κατά εκατοντάδες στο όμορφο νησί μας.

 

Τα νερά και οι παραλίες μας κάνουν τον γύρο του κόσμου με το πιο διάσημο αξιοθέατα να είναι οι θαλάσσιες χελώνες που είναι ένα είδος απειλούμενο υπό εξαφάνιση.

 

Να γνωρίζετε ότι στην Ζάκυνθο μπορείτε να έρθετε τόσο ακτοπλοϊκώς όσο και με καθημερινές πτήσεις που πραγματοποιούν η Skyexpress καθώς και η Aegean Airlines από Αθήνα.

 

Τώρα θα σας παρουσιάσουμε τα 10 καλύτερα πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο νησί μας!

 

Ενετικό φρούριο

 

Όπως και τα περισσότερα νησιά του Ιονίου, όπως η Κέρκυρα, έτσι και η Ζάκυνθος προστατεύεται από τους ξένους ναυτικούς εισβολείς από το κυρίαρχο και τεράστιο φρούριό της.

Το ενετικό κάστρο της Ζακύνθου βρίσκεται στην αρχαία Ακρόπολη του νησιού και έχει υποστεί αρκετές ανακατασκευές μετά τους διαδοχικούς, καταστροφικούς σεισμούς που ισοπέδωσαν το νησί μας.

 

Το φρούριο περιλαμβάνει μια σειρά από θρησκευτικούς χώρους καθώς επίσης και τις βενετσιάνικες φυλακές, τα στρατόπεδα της Αγγλίας καθώς και άλλες κατασκευές και χώρους που σχετίζονται με τον πόλεμο.

 

Βυζαντινό μουσείο Ζακύνθου

Το Βυζαντινό μουσείο της Ζακύνθου βρίσκεται στην πλατεία του Σολωμού – την πλατεία της Ζακύνθου που είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποιητή.

 

Η πλατεία Σολωμού είναι η κεντρικότερη πλατεία του νησιού, στην καρδιά της πόλης.

 

Στο Βυζαντινό μουσείο θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μια πλούσια συλλογή από εικόνες που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα καθώς επίσης θα δείτε Ελληνικά Βυζαντινά γλυπτά και αγάλματα.

 

Το οικογενειακό μέγαρο των Ρόμα

Η οικογένεια Ρόμα συνδέεται στενά με την ιστορία της Ζακύνθου και του Ιόνιου πελάγους.  Κατάγονταν από το Σίτσιλι της Ιταλίας όμως ζήσανε στην Ζάκυνθο μέσα σε ένα αρχοντικό που στέκει ακόμα, παρά τους καταστροφικούς σεισμούς.

 

Άγιος Διόνυσιος

 

Μια εκκλησιά αφιερωμένη στον πολιούχο της Ζακύνθου, Άγιο Διονύσιο. Βρίσκεται στην καρδιά του νησιού και διατηρεί τα λείψανα του αγίου και των οικοδεσποτών του.

 

Μπόχαλη

 

Το Μπόχαλη βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της Ζακύνθου και μόλις δυο χιλιόμετρα μακριά από αυτό. Προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη, το παλιό λιμάνι καθώς και στο Ιόνιο πέλαγος.

 

Είναι μια από τις παλαιότερες και πιο κλασσικές γειτονιές της Ζακύνθου, γεμάτη από φοίνικες και ελιές που προσφέρουν φυσική ομορφιά και σκιά.

Λαγανάς

 

Ίσως να έχετε ακούσει για τον Λαγανά από τα ξέφρενα πάρτυ των νέων και – ιδιαίτερα – των Άγγλων τουριστών. Ο Λαγανάς είναι μια από τις πιο προνομιούχες αναπτυγμένες και τουριστικές παραλίες – και όχι μόνο – της Ζακύνθου. Βρίσκεται μόλις 9 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του νησιού.

 

Εκεί θα συναντήσετε και τις αγριότατες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση και αφήνουν τα αυγά τους στην περιοχή, ώστε να γεννηθούν τα νέα χελωνάκια!

 

Ο Λαγανάς είναι πάντα γεμάτος με κόσμο και ιδιαίτερα κοσμοπολίτικος με ποικιλία μπαρ, beach bar καθώς και πολλά βαρκάκια για να ενοικιάσετε και να εξερευνήσετε τις γύρω περιοχές.

 

Δεν είναι τυχαίο που η Ζάκυνθος θεωρείται από τα πιο δημοφιλή νησιά για νέους , κάτι στο οποίο μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η δημοτικότητα του Λαγανά, που προσελκύει την νεολαία του νησιου.

 

Φάρος Κερί

 

Ο Φάρος Κερί βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης της Ζακύνθου. Είναι ύψους 9 μέτρων και χτίστηκε το 1925 στην άκρη ενός απότομου βράχου, για να βοηθήσει τα πλοία να περνάνε ασφαλή.

 

Σε αυτό το σημείο θα απολαύσετε μαγευτική θέα στις απότομες και επιβλητικές ακτές, την απέραντη θάλασσα, το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα καθώς και την άγρια φυσική ομορφιά της Ζακύνθου.

 

Μουσείο Σολωμού

 

Αν δεν επισκεφθείς το Μουσείο Σολωμού, τότε είναι σαν να μην βρέθηκες ποτέ στην Ζάκυνθο! Το Μουσείο δέχεται εκατοντάδες επισκέψεις κάθε ημέρα και σίγουρα δεν θα πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη.

 

Εκεί θα γνωρίσετε όλη τη σύγχρονη ιστορία του νησιού και θα θαυμάσετε από κοντά έργα και εικόνες του μεγάλου Έλληνα ποιητή.

 

Πως θα έρθετε στην Ζάκυνθο

 

Στην Ζάκυνθο μπορείτε να έρθετε τόσο ακτοπλοϊκώς όσο και αεροπορικώς. Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα Travelo.gr όπου προσφέρει πτήσεις με όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Στην ίδια ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε και τις δεκάδες επιλογές που έχετε, αν θέλετε να ταξιδέψετε με πλοίο.

Leave a Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!