Στήνεις καφετέρια ή κατάστημα εστίασης; Τότε σίγουρα θα χρειαστείς αυτά!

Στήνεις καφετέρια ή κατάστημα εστίασης; Τότε σίγουρα θα χρειαστείς αυτά!

Στήνεις καφετέρια ή κατάστημα εστίασης; Τότε σίγουρα θα χρειαστείς αυτά!

 

Κάθε καφετέρια και κάθε αναψυκτήριο που γίνεται τώρα, δε γίνεται να μην έχει είδη εστίασης και γρήγορου φαγητού.

Πριν κάποια χρόνια οι καφετέριες και τα αναψυκτήρια πρόσφεραν αποκλειστικά και μόνο ροφήματα ενώ από σνακ είχαν τοστ και το πολύ club sandwich.

Τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει και οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας αναγκάζουν τον κόσμο να συνδυάζει έναν καφέ μαζί με γρήγορο γεύμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον κάθε καφετέρια και αναψυκτήριο πρέπει να έχει γρήγορη κουζίνα ώστε να καλύψει τους πελάτες της.

Πάμε να δούμε όμως τι θα χρειαστείτε από εξοπλισμό και μείγματα αν χτίζετε τώρα το νέο σας κατάστημα!

 

Τα εύκολα, γρήγορα και δημοφιλή είδη

Οι περισσότερες καφετέριες προσφέρουν πλέον βάφλες και κρέπες καθώς πρόκειται για εύκολα είδη με αρκετά μεγάλο περιθώριο κέρδους.

Φτιάχνονται επι τόπου μόλις το ζητήσει ο πελάτης ενώ μπορούν να συνδυαστούν με άπειρα υλικά.

Μπορείτε να σερβίρετε βάφλες και κρέπες τόσο με αλμυρούς συνδυασμούς όσο και με γλυκούς – έτσι μπορείτε να καλύψετε μια ευρεία γκάμα πελατών και γούστων.

Για να φτιάξετε βάφλες θα χρειαστείτε μια ειδική αντικολλητική επαγγελματική βαφλιέρα με δυνατότητα να παράγει βάφλα μέσα σε 3 με 4 λεπτά όπως αυτή στην ιστοσελίδα http://www.frozenbar.gr/baflieres.html της εταιρείας FROZENBAR.

Αναφέρουμε αντικολλητική βαφλιέρα, καθώς σε οποιαδήποτε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστεί να ψεκάζετε με σπρέι πριν ψήσετε τις βάφλες για να μην κολλήσουν στο μαντέμι.

Αν η βαφλιέρα είναι αντικολλητική, θα έχει τεφλόν οπότε και δε θα κολλάει στο ψήσιμο ούτε θα χρειάζεται να ψεκάζετε με τα ανθυγιεινά σπρέι.

Σε ότι αφορά τις κρεπιέρες, αυτές είναι με μαντέμι και δε χρειάζεται να έχουν επίστρωση τεφλόν καθώς το ψήσιμο της κρέπας έχει τελείως διαφορετική νοοτροπία.

Τόσο η βαφλιέρα όσο και οι κρεπιέρες θα πρέπει να είναι αποκλειστικά για επαγγελματικό σκοπό – να είναι δηλαδή επαγγελματικός εξοπλισμός και όχι να προορίζονται για οικιακή χρήση.

Τα οικιακά μηχανήματα είναι αρκετά φθηνότερα και οι αντοχές τους είναι πολύ μικρότερες – δε προορίζονται δηλαδή για συνεχή και σκληρή επαγγελματική χρήση.

Οπότε δείξτε μεγάλη προσοχή όταν προβαίνετε σε αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού για το κατάστημά σας.

 

Παγομηχανές – γιατί να πληρώνετε πάγο καθημερινά;

Ο πάγος είναι ένα μεγάλο έξοδο για κάθε κατάστημα, που δυστυχώς σπάνια το υπολογίζουν οι καταστηματάρχες. Αν καθίστε και το υπολογίσετε, ένα μέσο κατάστημα εστίασης θα χρειάζεται καθημερινώς γύρω στις 10 σακούλες πάγο – που κοστολούνται στα 30€, όσο ένα μεροκάματο.

Γιατί να επιβαρύνεστε με ένα εξτρά μεροκάματο όταν μπορείτε να έχετε τη δική σας παγομηχανή και να φτιάχνετε παγάκια ό,τι ώρα τα χρειάζεστε, στη ποσότητα που τα θέλετε;

Οι παγομηχανές είναι ιδιαίτερα οικονομικές στις μέρες μας και ξεκινάνε από μόλις 600€ για κάλυψη μικρών χώρων εστίασης.

 

Μείγματα για τα προϊόντα

Ανάλογα τα προϊόντα που θα τοποθετήσετε στο κατάστημά σας, θα χρειαστείτε και τα αντίστοιχα μείγματα. Για παράδειγμα αν βάλετε βάφλα, θα χρειαστείτε και το ειδικό επαγγελματικό μίγμα βάφλας για να μπορείτε να προσφέρετε βάφλες στους πελάτες σας.

Με την ίδια λογική είναι και το μίγμα για κρέπες, εκεί όπου θα χρειαστείτε επαγγελματικό μίγμα κρέπας για να προσφέρετε αλμυρές και γλυκές κρέπες στους πελάτες σας.

Τα επαγγελματικά μείγματα έρχονται ήμι-έτοιμα – δηλαδή σε σκόνη όπου τα ετοιμάζεται στο κατάστημα με την πρόσμιξη μόνο νερού.

Θα βρεθείτε σε αρκετές περιπτώσεις με το δίλημμα να φτιάξετε το μείγμα από την αρχή, από το μηδέν με όλα τα υλικά μόνοι σας – δυστυχώς όμως αν το προσπαθήσετε θα το εγκαταλείψετε πολύ γρήγορα!

Κι αυτό γιατί η διαδικασία του μείγματος από το μηδέν προϋποθέτει μια πληθώρα υλικών, να τα διατηρείτε φρέσκα και να προσέχετε στο 100% τις αναλογίες του κάθε συστατικού.

Γι’αυτό το λόγο υπάρχουν τα επαγγελματικά μείγματα για κρέπες και βάφλες όπου περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα υλικά μέσα στη σκόνη και εσείς τα ετοιμάζετε μόνο με νερό στο κατάστημά σας.

Leave a Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!